Hjälpmedel

Så fungerar det

Moxiam är en app där du ser hur din förälder mår. Sensorer känner av rörelser i hemmet och du ser vardagsrutinerna i appen. Om något inte är som det ska, meddelar appen dig.

Se fler videos om hur appen fungerar

Så här fungerar Moxiam

Moxiam använder inte kameror, bara rörelsesensorer, allt för att skydda användarens personliga integritet. Sensorerna samlar dygnet runt in information och lär sig användarens unika rörelsemönster. Du får veta hur läget är hos dina närstående seniorer och slipper gissa hur det står till. Det tar bara två veckor för Moxiam att lära sig rörelsemönstret och anpassar sig kontinuerligt efter din förälders vanor.

I Moxiamappen ser du att pappa har stigit upp, att han har gått till köket för att dricka sitt morgonkaffe. Kanske en lämplig tidpunkt för att nu slå en signal.

Appen skickar notiser

I appen får du också veta om det vanliga beteendet på något sätt bryts eller avviker. T.ex. att pappa är kvar i sovrummet fast han borde ha gått upp för länge sen. Något kan ha hänt som bör kollas upp. Kanske visar appen att pappa ofta lämnar sovrummet på natten. Det kan bero på oro, urininkontinens eller att han helt enkelt vänder på dygnet. Men, viktigt för dig som anhörig att kolla upp.

När något förändras skickar Moxiamappen en notis till dig om detta. Moxiam har tre olika statusnivåer som appen skickar ut: grön, gul och röd:

Digitalt hjälpmedel
Beställ nu

Moxiams installationspaket

När du tecknar ett abonnemang hos oss, skickar vi ett installationspaket inom
3–5 arbetsdagar. Paketet innehåller rörelsesensorer (en för varje rum), en ytterdörrsensor, kablar och en gateway som du kopplar till ditt internet. Installations-guiden som finns i appen beskriver enkelt och tydligt hur du gör. Sensorerna sätts upp med självhäftande tejp och batterier ingår. Du behöver inga verktyg!

Installationen är enkel, men ibland behöver man ändå hjälp. Vi samarbetar därför  med Techbuddy, som hjälper dig installera Moxiam.

Klicka här för att boka en installationstekniker för 499 kr.

Moxiam